Η χοιρινή τηγανιά είναι από τα αγαπημένα μας στο σπίτι, γιατί γίνεται γρήγορα, είναι ζουμερή και έχει αυτή την υπέροχη μυρωδιά από τα μυρωδικά και το λεμόνι. Είναι ιδανική για ένα τσιπουράκι με φίλους ή ένα καθημερινό γεύμα , θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Χοιρινή Τηγανιά (η κλασική και αγαπημένη!)

Χοιρινή Τηγανιά (η κλασική και αγαπημένη!)

Εύκολη και πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με κρασί, λεμόνι και αρωματικά. Μια γρήγορη συνταγή για ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα, ιδανική για μεζέ!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Κρέας χοιρινό (εγώ προτιμώ από λαιμό ή ψαρονέφρι), κομμένο σε μικρά κομματάκια (περίπου 600-800 γρ. για 4 άτομα)
  • Ελαιόλαδο (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • Κρασί (περίπου 1/2 κούπα, λευκό ή κόκκινο, ό,τι σας αρέσει)
  • Αλάτι (όσο σας αρέσει)
  • Πιπέρι (μαύρο, φρεσκοτριμμένο, όσο σας αρέσει)
  • Ρίγανη (1 κουταλάκι του γλυκού, ξερή)
  • Θυμάρι (1/2 κουταλάκι του γλυκού, ξερό)
  • Κολίανδρο (1/2 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένος)
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σωτάρουμε τα κομμάτια κρέατος στο λάδι να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Ρίχνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, κολιανδρο, Θυμάρι, το ξυμα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, πριν να το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την ρίγανη.

Η Συνταγή είναι της κας Litsa Kokkoni

Notes

Tips από εμένα:

  • Κρέας: Για πιο ζουμερή τηγανιά, προτιμήστε χοιρινό από λαιμό ή ψαρονέφρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοιρινό μπούτι, απλά ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ώρα να μαλακώσει.
  • Κρασί: Το λευκό κρασί δίνει πιο φρουτώδη και ελαφριά γεύση, ενώ το κόκκινο πιο πλούσια και "βαθιά". Διαλέξτε όποιο σας αρέσει.
  • Μυρωδικά: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο στο σοτάρισμα, μαζί με το κρέας.
  • Σερβίρισμα: Στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για άρωμα και χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή