Υλικά:
500 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι (κατά προτίμηση ανθός αλατιού)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 πιπεριές (διαφορετικών χρωμάτων), κομμένες σε λωρίδες
150 ml λευκό κρασί
1 βάζο μουστάρδας με καπνιστή πάπρικα και θυμάρι
150 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους κύβους χοιρινού και σοτάρετε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Ρίξτε τις λωρίδες πιπεριάς στο τηγάνι και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε τη σάλτσα μουστάρδας στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, προσθέστε τη φέτα και το φρέσκο θυμάρι. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί ή πατάτες.
Επιπλέον συμβουλές:
Αν προτιμάτε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γαρνίρετε με λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!