Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Χοιρινή τηγανιά με πράσο από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα. Μία εύκολη συνταγή που θα σας μαγέψει από την γεύση της αλλά και την υπέροχη μυρωδιά!

Υλικά

1 κιλό κιμά λαιμό
3-4 μέτρια πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ( Skoutari )
αλατι- πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
λεμόνι
κρασί λευκό ξηρό
θυμάρι
προαιρετικό κουρκουμά

Εκτέλεση

Έχουμε κόψει κομμάτια κρέατος περίπου στα 4-5 εκατοστά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να περνούν χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε το πράσο σε σχετικά μικρά κομμάτια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές ,καρότο μαζί με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί και ρίχνουμε πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, και βάζουμε ζεστό νερό να βράσει το κρέας. ( Ίσα ίσα να καλυφθούν) μόλις πιει το νερό και έχουν μαλακώσει ρίχνουμε θυμάρι, κουρκουμά τριμμένο και τέλος χυμό από λεμόνι και μαϊντανό.

Καλή Όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΗ Καρυδόπιτα που θα την Λατρέψετε: Αρωματική, Σιροπιαστή και Πανεύκολη!
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με ανάμεικτο κιμά…δείτε το κρυμμένο μυστικό της γιαγιας