Χοιρινό κατσαρόλας
Υλικά:
– 1 κιλό χοιρινό λαιμό (χωρίς οστό)
– 2 κρεμμύδια μέτρια
– 10-15 κόκκους πιπέρι
– 4-5 κόκκους μπαχάρι
– 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
– 1 φύλλο δάφνης
– 1 σκ. σκόρδο μεγάλη
– 1/2 φλ.κ. λευκό κρασί
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
– 1/2 φλ.κ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες των 2 εκατοστών περίπου.
Αφού πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα προσθέτουμε την Δάφνη, κόκκους μπαχάρι, κόκκους πιπέρι μαύρο, ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και μία μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αφήνουμε για λίγο.
Τώρα σβήνουμε με μισό φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε μουστάρδα και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο.
Επιστρέφουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα μαζί με τα υγρά του προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πηξει η σάλτσα μας.
Τώρα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα περνάμε τη σάλτσα μας από το σουρωτήρι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατατες περιχυμένο με την σάλτσα
Καλη Επιτυχία