Το χοιρινό με λάχανο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με τη γλυκιά νοστιμιά του λαχανικού. Είναι ένα πιάτο θρεπτικό, χορταστικό και ιδανικό για τις κρύες μέρες.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό (σπάλα, καρέ ή λαιμός, κομμένο σε μερίδες)
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κομματάκια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)
2 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. πουρές ντομάτας
Λίγη ζάχαρη
1/2 μεσαίο λάχανο, κομμένο σε κομμάτια
2 ποτήρια νερό
Σέλινο
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο και έριξα σε κομμάτια το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Μετά έριξα λίγο κόκκινο κρασί,κρεμμύδι λιγο κόκκινη πιπεριά, μπαχάρι λιγο ρίγανη αλατι πιπερι το πουμαρό λιγη ζαχαρη και εβαλα το λαχανο κομμένο σε κομμάτια
Το άφησα μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σε κλειστή κατσαρόλα μετα εριξα περίπου δύο ποτήρια νερό και λίγο σέλινο και το άφησα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το λαχανο και το κρέας και να δέσει η σαλτσα
Ευχαριστούμε την κ Μένια Στεφοπούλου για την συνταγή