Χοιρινό με Πατάτες μαριναρισμένο με πορτοκάλι
Υλικά
1.200 γρ χοιρινό λαιμό
3-4 πατάτες μέτριες
Χυμό απο 2 πορτοκάλια
5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ μέλι
100 γρ.λάδι
Μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το χυμό από τα δύο πορτοκάλια, το μέλι,το μισό λάδι, μουστάρδα όση θέλουμε περίπου 3-4 κουταλιές τις 2 σκελίδες σκόρδο και λίγη ρίγανη.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη νύχτα να μαριναριστεί. Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγη ρίγανη λίγη μουστάρδα,τις 3 σκελίδες σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι τις ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας με όλο το υγρό που έχει βγάλει όλη τη νύχτα. Αν θέλουμε περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό. Στρώνουμε καλά στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για περίπου μιάμιση ώρα!!!!
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη