Χοιρινό με πράσο και μαρούλια σε σάλτσα αυγολέμονο (Recipe in English)

Υλικά

1-1,2 kgr Xοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αφαιρέστε το λίπος
3-4 στελέχη σέλινου καθαρισμένα ψιλοκομμένα σε μεγάλους κύβους
2 μαρούλια πλυμένα καλά και κόβονται σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 πράσινα κρεμμύδια κομμένα
1/4 φλιτζάνι κάθε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
1/3 ουπας λευκού κρασιού (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτο
Σάλτσα Αυγολέμονο
3 αυγών
2 φρέσκα λεμόνια χυμό

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε τα χοντρά κομμάτια χοιρινού κρέατος και προσθέστε μια μικρή ποσότητα αλατιού και πιπεριού
Προσθέστε και τα δύο κρεμμύδια και μαγειρέψτε λίγα λεπτά
Προσθέστε το κρασί αφήστε το να εξατμιστεί
Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας και αφήστε το να μαγειρεύει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα και 15 λεπτά.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, σέλινο και βότανα (μαϊντανό και άνηθο). Αν δεν σας αρέσει ο άνηθος, μπορείτε να το αφήσετε έξω.

Μaγειρέψτε για 15 λεπτά προσθέστε το μαρούλι λίγο κάθε φορά για να το ενσωματώσετε και να μαραθεί.
Το μαρούλι θα απελευθερώσει λίγο νερό. Μαγειρέψτε όλα μαζί για 15 λεπτά και σβήστε τη φωτιά επιτρέποντάς το να κρυώσει λίγο.
Βεβαιωθείτε ότι σε όλο το μαγείρεμα έχει αρκετό νερό, αλλά όχι πάρα πολύ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις ανάγκες.
Αυγοκόβουμε
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε σταδιακά περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στα υπόλοιπα υγρά. Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε

PORK ,CELERY, and ENDIVE in AVGOLEMONO SAUCE

Ingrentients

1 -1 1/2 lb Pork shoulder cut into large chunks. Remove some of the fat
3-4 celery stalks cleaned chopped into large cubes and veins cleaned
2 bunches of endive washed well and cut into large chunks
1 large onion chopped and 2 green onions cut up
1/4 cup each finely chopped parsley and dill
2 splashes of white wine ( optional)
1 tablespoon tomato paste
Avgolemono sauce
3 eggs juice of 2 fresh lemons

Instructions

Brown the pork shoulder chunks add a sm amount of salt and pepper
Add both onions and cook a few minutes
Add the wine let it evaporate some
Add enough water to cover the meat and allow it to cook on low medium for an hour and 15 min .

Add tomato paste , celery and herbs ( parsley and dill) . If you don’t like dill you can leave it out. Cook 15 min add the chopped endive a little at a time to incorporate and wilt . The endive will release some water. Cook all together for 15 min and turn off heat allowing it to cool slightly. Make sure throughout cooking you have enough water but not too much so it’s not watered down. Add salt and pepper as needed.

Avgolemono Sauce

In a bowl whisk the eggs with the wire until fluffy. Pour the lemon and continue to whisk until incorporated.
Gradually add about 2 tablespoons of the soup from the pan, stirring until the egg is well warmed.
Empty the mixture in the pot and shake it to incorporate with the other liquids. Allow the food to stand for 10 minutes and serve