Υλικά
1 κιλό χοιρινό από μπούτι, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι,σε κομματια
5 μεγάλα πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, αφαιρούμε το εμφανές λίπος και το βάζουμε στη χύτρα με 2 ποτήρια νερό. Κλείνουμε τη χύτρα, τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις σφυρίξει, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά, την αποσυμπιέζουμε, βγάζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Πετάμε το νερό.
Βάζουμε πάλι τη χύτρα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και αυτά.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, καθώς και 2 ποτήρια νερό, και κλείνουμε τη χύτρα.
Μόλις σφυρίξει, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μετράμε 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αποσυμπιέζουμε και αν το φαγητό έχει πολύ ζουμί, το “αχνίζουμε” για λίγο, για να εξατμιστεί.
Σερβίρουμε ζεστό.