Χοιρινό παϊδάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συστατικά

* 1 κιλό χοιρινό πλευρά
* 1 σκελιδα σκόρδο
* 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
* 1 κουταλιά της σούπας Πικάντικη πάπρικα
* 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
* Καυτερή πιπεριά
* Δενδρολίβανο
* Αλας
για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
* 1 κόκκινο κρεμμύδι
* 1 σκελιδα σκόρδο
* 50 γραμ. Καφε ζάχαρη
* 50 γρ. Μέλι
* 1 κουταλάκι του γλυκού Πικάντικη πάπρικα
* 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
* 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
* 2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
* Μισό ποτήρι ξύδι.

Εκτέλεση

Πρώτα, ετοιμάστε τη μαρινάδα για τα χοιρινά πλευρά:
Σε ένα μπολ το δεντρολίβανο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, την πικάντικη πάπρικα και τη γλυκιά πάπρικα, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα τσίλι και ανακατέψτε. Κλείστε με μεμβράνη και αφήστε τα να μαριναριστούν για περίπου 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου

Προετοιμάστε τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
Σε μια κατσαρόλα το σκόρδο κομμένο στη μέση και βγάλτε τον κεντρικό πυρήνα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με δύο κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε την πικάντικη και γλυκιά πάπρικα, τη σάλτσα Worcestershire, ξύδι, κέτσαπ και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο.

Ψήνουμε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου ή στο grill του φούρνου, όπως ακριβώς ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Ανάλογα με την ένταση τους, θα χρειαστούν 20-30 λεπτά συνολικά.
Tip: αν τα ψήσετε στο grill του φούρνου, να τοποθετήσετε την σχάρα σε μεσαίο ύψος και από κάτω της ένα ταψί με λίγο νερό για να διατηρηθούν ζουμερά τα παϊδάκια.
Στα τελευταία 5 λεπτά, πριν τα αφαιρέσουμε, αλείφουμε τα χοιρινά παϊδάκια με την σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνουμε να γλασαριστούν για λίγο χρόνο.