Υλικά
1 κιλό Χοιρινά παϊδάκια ( σιδηρόδρομο)
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
6 κ.σ. λάδι
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ξερό σκόρδο
Κόκκινη πιπεριά
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Εκτέλεση
Περνάω και αλατοπιπερώνω καλά τα χοιρινά παϊδάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα και την πιπεριά.
Αλείφω καλά τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνω στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
Βάζω το κρέας σε ένα ταψί και το τυλίγω σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνω για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
Ετοιμάζω τα συνοδευτικά:
Φτιαχνω τηγανητές πατάτες.
Σοτάρω μανιτάρια σε ένα τηγάνι.
Γλασάρω καρότα σε ένα τηγάνι με βούτυρο, μέλι και λίγο νερό.
Σερβίρω τα παϊδάκια με τα συνοδευτικά.
Καρότα γλασέ
Καθαρίζετε καλά 750 γρ. τρυφερά καρότα, τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε μεγαλούτσικες λοξές φέτες, όσο γίνεται με ίδιο μέγεθος όλες. Τις ρίχνετε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό ή όσο πρέπει για να καλυφθούν τελείως (αλλά όχι μπλουμ!), 1 κουταλιά ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή, 2 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνοντας ένα ελάχιστο άνοιγμα να βγαίνει ο ατμός, και τα βράζετε για 12 – 14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιάζονται. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, απλώς ανακινείτε τακτικά την κατσαρόλα. Νοστιμίζετε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτετε 2 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε πολύ απαλά και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές
Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της μαρινάδας στα γούστα σας.
Αν δεν έχετε καπνιστή πάπρικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκιά πάπρικα.