Αφεθείτε στην υπέροχη μυρωδιά και τη μοναδική γεύση αυτού του χοιρινού πρασοσέλινου μαγειρεμένου στο πήλινο. Ένα φαγητό που λιώνει στο στόμα, ιδανικό για ένα ξεχωριστό γεύμα!

Υλικά:

1500 γρ. κομμάτια χοιρινό κρέας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4-5 πράσα
1 ματσάκι σέλινο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 φρέσκιες ντομάτες χωρίς την φλούδα, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 1/3 του ποτηριού χυμό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Λίγο κάρυ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ρίχνω το μισό από το λάδι μου και σωτάρω τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνω και το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο να σωταρισθεί και αυτό. Σβήνω με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτω την ντομάτα, τον χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο κάρυ. Συμπληρώνω με νεράκι, όχι πολύ, ίσα να σκεπάζει το κρέας και βράζω το φαγητό μου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στο μεταξύ, έχω πλύνει τα πράσα και το σέλινο και τα έχω ρίξει σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 5-7λ. Τα στραγγίζω καλά.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνω στο πήλινο τα στραγγισμένα πράσα και το σέλινο και πάνω τους τοποθετώ το κρέας με όλη του την σάλτσα. Προσθέτω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, διορθώνω στο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω τη γάστρα και την βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. 15λ προς το τέλος, ξεσκεπάζω τη γάστρα, για να ροδίσει το φαγητό μου ομοιόμορφα.


Σερβίρω το φαγητό μου με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.

Καλή μας όρεξη!!!