Χοιρινό ρολό με γέμιση

Advertisement

Συστατικά:

1,5 κιλά χοιρινό φιλέτο ανοιχτό (Μπορεί να το ανοιξει ο χασάπη σας)
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σούπα
1 κουτί μπύρας (350 ml)
1/2 φλιτζάνι (τσαγιου) σάλτσας ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Γέμιση:
1 καρότο σε μεσαίες λωρίδες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
Μαϊντανό και σχοινόπρασο για γεύση
Αλάτι για γεύση

Τρόπος για να το κάνετε:

Καρυκεύστε το κρέας με σκόρδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε και ψύξτε για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Στραγγίστε το καρύκευμα και ανοίξτε το κρέας σε μια σανίδα κοπής.
Απλώστε τις λωρίδες των καρότων και των πιπεριών, μαϊντανό και σχοινόπρασο και πασπαλίστε με αλάτι. Τυλίξτε, πιέστε καλά και δέστε με μαγειρικό σχοινί.
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη χύτρα και προσθέτουμε το λάδι και σοταρετε το ρολό, αφήνοντάς το να ροδίσει.

Advertisement

Προσθέστε τη μπύρα και τη σάλτσα ντομάτας, κλείστε την κατσαρόλα και βράστε.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.
Αφήστε την πίεση, ανοίξτε την κατσαρόλα και αφαιρέστε το κρέας.
Πασπαλίζουμε στη σάλτσα αλεύρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Σερβίρετε φέτες φιλέτο με την ωραία σάλτσα .

Καλή Επιτυχία

Advertisement