Χοιρινό συκώτι εξοχικού τύπου

Υλικά:

Χοιρινό συκώτι – 1 κιλό.
Κρεμμύδι – 3 κεφάλια.
Ψητές κόκκινες πιπεριές – 300 g.
Μανιτάρια – 300 g.
Κονσερβοποιημένες ντομάτες – 200 g.
Αλεύρι για τυλιγμα.
Κόκκινο κρασί – 50 ml.
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό συκώτι σε κομμάτια πάχους περίπου 1 εκατοστού. Αλατοπιπερώνουμε το ψιλοκομμένο συκώτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισά φεγγάρια, τα μανιτάρια σε ροδέλες, τις ψητές πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
Τυλίξτε το χοιρινό συκώτι σε αλεύρι και τηγανίστε το σε ζεστό λάδι για λίγο (δεν χρειάζεται να τηγανίζετε πολύ το χοιρινό συκώτι,
απλώς το σφραγίζουμε με αλεύρι για να γίνει πιο ζουμερό). Αφαιρούμε το τηγανισμένο συκώτι σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε προθερμασμένο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ψητές πιπεριές, το κόκκινο κρασί, 100 ml. νερό και χοιρινό συκώτι.
Ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε τα όλα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Το νερό και το κρασί πρέπει να εξατμιστούν και να αρχίσει να πήζει.
20 λεπτά αργότερα. Καρυκεύουμε με αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ένα κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό. Είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας με αυτή τη συνταγή.

Καλή όρεξη!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο youtube

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα στιγμιαίου καφέ…μια απλή και γρήγορη στην προετοιμασία συνταγή
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες ή Χυλοπίτες με κρεάς και λαχανικά 🥣🔥