Υλικά:
600 γραμμάρια χοιρινή πανσέτα ή λαιμός, κομμένος σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
1 ντομάτα, τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
3 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω την χοιρινή πανσέτα ή λαιμό. Αλάτι πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα,μια ντομάτα τριμμένη και 2 σκ σκόρδο.
Ανακατεύω καλά και τα βάζω στο κέντρο της γάστρας. Έκοψα τις πατάτες και τα καρότα σε λωρίδες τα βάζω περιμετρικά μαζί με 2 σκ.σκόρδο
ψιλοκομμένες τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάνω από το κρεας.
Διαλύω σε 1 ποτήρι νερό 1 κ.σ. μουστάρδα το ρίχνω στα λαχανικά,τα αλατοπιπερώνω και τέλος λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς αέρα για 45-50 λεπτά, ξεσκέπασα κι έψησα άλλα 15′ να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου