Συστατικά
100 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ βούτυρο μαλακό
1 κρόκο αυγού
120 γρ αλεσμένα καρύδια
200 γρ αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
Κρέμα σοκολάτας
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
70 ml κρέμα γάλακτος
1 φιαλίδιο εκχυλισμα ρούμι
για το γλάσο
200γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενσωματωθεί, μετα το αλάτι, καρύδια.
Μετα σταματάμε να χτυπάμε ρίχνουμε το αλεύρι σιγα σιγα και ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να παρουμε μια μπισκοτενια
ζύμη. Την βάζουμε σε μια σακούλα και την παταμε με την παλαμη να πλατειάσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα ανακατεύουμε να λιωσει και αφηνουμε στην άκρη να κρυωσει. Βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με ένα πλάστη
και κοβουμε με ένα κουπατ και τα απλώνουμε σε 2 ταψιά. Ψηνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να παρουν χρώμα.
Μέσα στην σοκολάτα ρίχνουμε το εκχυλισμα ρουμι και χτυπαμε να γίνει κρέμα αφράτη.
Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε το ενα μπισκοτο και σκεπαζουμε με ένα αλλο.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα.
Διαλύουμε σε μπαίν μαρί όλα τα υλικά για το γλάσο. Απλώνουμε λίγο γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο.
Με μια σακούλα κοβουμε λίγο την άκρη και κανουμε τα σχέδια απο πάνω με το γλασσο
και μπορούμε να πασπαλίσουμε και με καρύδι.
Find more delicious recipes here