Κέικ Πορτοκάλι με τσιπς σοκολάτας

Υλικά

➡3 αυγά;
➡380g (3 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
➡1 μέτριο πορτοκάλι;
➡120 ml (½ φλιτζάνι) γάλα
➡120 ml (½ φλιτζάνι) φυτικό λάδι.
➡180 g (1 φλιτζάνι) ζάχαρη.
➡16g (3 ⅓ κουταλάκι του γλυκού) μπέικιν πάουντερ.
➡Μια πρέζα αλάτι.
➡80g (½ φλιτζάνι) κομματάκια σοκολάτας.

Εκτέλεση

➡Κόψτε τα πορτοκάλια χωρίς φλούδα και ανακατέψτε τα με αυγά, γάλα και φυτικό λάδι χρησιμοποιώντας το μπλέντερ χειρος
➡Όταν το μείγμα γίνει λείο και δεν έχουν μείνει κομμάτια πορτοκαλιού, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
➡Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
➡Διπλώστε τα κομμάτια σοκολάτας στο κουρκούτι.


➡Αδειάζετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή και ψήνετε στους 180°C για 50 λεπτά.
➡Όταν κρυώσει το κέικ, το βγάζουμε από το ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ:OMG Chocolate Desserts

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Τυριού
Επόμενο άρθροΡολό Κιμά και μανιτάρια