Χταποδάκι με Ρύζι με κόκκινο κρασί
Υλικά
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσει λίγο με τα υγρά του. Μετά το βγάζουμε και όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα και αφού έχουμε πετάξει το νερό που έμεινε, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη πιπεριά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε και αυτό για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας αραιωμένο στο κρασί, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε αρκετό νερό να καλυφθεί το χταπόδι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και νερό όσο χρειάζεται για να βράσει και στο τέλος να έχει απορροφηθεί. Είναι προτιμότερο να ρίξουμε λίγο νερό και να συμπληρώνουμε όταν χρειάζεται, μόνο που θα πρέπει να ανακατεύουμε συχνά επειδή το ρύζι εύκολα μπορεί να μας κολλήσει.
Σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα… θα με θυμηθείτε!!
Ευχαριστούμε για την συνταγή ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ