Χταπόδι  κοκκινιστό με μακαρονάκι κοφτάκι

Διαφήμιση

Υλικά

1 χταπόδι (1 έως 1,5 κιλό)
500 γρ. μακαρονάκι κοφτάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. λάδι
4-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Διαφήμιση


Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι κατά βούληση και το ανάλογο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας.
Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις το χταπόδι μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το κοφτάκι.
Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τips

Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε πολύ μέχρι να κάψει 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος και να τσιγαρίσετε το κοφτάκι μόλις σβήσετε την κατσαρόλα.
Δίνει ένα απίστευτο άρωμα!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση

Διαφήμιση