Cheesecake με γιαούρτι σε φλιτζάνια

Υλικά

Μπισκότα digestive 100 γρ
Τυρί ρικότα ή τυρι μασκαρπονε 250γρ
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας, μέλι ή ζάχαρη μπορούν να μειωθούν ή να αυξηθούν κατά προτίμηση
Σπόροι Τσία (Chia) 2 κ.σ
Γιαούρτι 3 κ.σ
Λάδι 50 γρ
Μαρμελάδα 4 κ.σ

Παρασκευή

Το πρώτο βήμα είναι να τρίψετε τα μπισκότα, μπορεί να γίνει σε κόφτη ή απλά να τα βάλετε σε ένα σακουλάκι και να τα θρυμματίσετε με τον πλάστη. Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο για μισό λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Χωρίστε τα ψίχουλα που προκύπτουν σε τέσσερα μπολ ή σε κατάλληλα φλιτζάνια.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια κουταλιά ζάχαρη και τους σπόρους chia. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια, χτυπήστε το τυρί ρικοτα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Χρησιμοποίησα μπλέντερ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το γιαούρτι chia.

Μοιράζουμε την έτσι προετοιμασμένη γέμιση για το cheesecake μας στις στις κούπες.
Συμπληρώστε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Χρησιμοποίησα μαρμελάδα μούρων!
Αφήστε τα έτοιμα γλυκά για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Καλη Απόλαυση.

ΠΗΓΗ:Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο τυρί ψημμένο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΧταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι: Πώς να το φτιάξετε τέλεια