Αχ, τι ωραία ιδέα για ένα γλυκάκι της στιγμής! Αυτά τα χωνάκια σφολιάτας γεμιστά με κρέμα είναι πανεύκολα και γίνονται ανάρπαστα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο για τον καφέ ή για ένα γλυκό κέρασμα. Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνω!

Υλικά:

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Για την κρέμα (επιλογή 1):

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
Γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία)
Για την κρέμα (επιλογή 2):

150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Επιπλέον:

Χωνάκια για γλυκά (έτοιμα ή φτιαγμένα από αλουμινόχαρτο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβω σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού.
Παίρνω κάθε λωρίδα σφολιάτας και την τυλίγω σφιχτά γύρω από ένα χωνάκι, ξεκινώντας από την κάτω άκρη και ανεβαίνοντας προς την κορυφή. Φροντίζω να επικαλύπτεται λίγο η ζύμη καθώς τυλίγω.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω τον κρόκο αυγού με το γάλα.
Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια κάθε τυλιγμένου χωνιού με το μείγμα αυγού για να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τοποθετώ τα χωνάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω στο ζεστό φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πριν αφαιρέσω προσεκτικά τα χωνάκια.

Ετοιμάζω την κρέμα:

Για κρέμα ζαχαροπλαστικής: Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη με την ποσότητα γάλακτος που αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να πήξει.
Για κρέμα βουτύρου-ζαχαρούχου: Χτυπάω καλά το μαλακό βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνω σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχω μια λεία και αφράτη κρέμα.
Γέμισμα:

Βάζω την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη (ή χρησιμοποιώ μια απλή σακούλα τροφίμων στην οποία κόβω μια γωνίτσα).
Γεμίζω προσεκτικά κάθε κρύο χωνάκι σφολιάτας με την κρέμα.
Τα χωνάκια μου είναι έτοιμα για απόλαυση!

H Συνταγή είναι της κας Anush Aghababyan