Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι το τέλειο γεύμα: ελαφριά, δροσερή, χορταστική και γεμάτη γεύση. Εγώ την φτιάχνω συνέχεια όταν μου περισσέψουν μακαρόνια ή όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο. Είναι σαν χωριάτικη σαλάτα, αλλά με ζυμαρικά! 

Χωριάτικη Μακαρονοσαλάτα

Ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με πολύχρωμη χωριάτικη μακαρονοσαλάτα, με κοντά ζυμαρικά, κομμένες ντομάτες, πιπεριές, ελιές και θρυμματισμένη φέτα.

Δροσερή και νόστιμη χωριάτικη μακαρονοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά, φέτα και μια ελαφριά σος γιαουρτιού. Ιδανική για καλοκαιρινό γεύμα ή κολατσιό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Additional Time 15 minutes
Total Time 42 minutes

Ingredients

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας (προτιμώ κοντά, όπως πέννες, φουσίλι, ή βίδες)
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά (πράσινη ή ό,τι χρώμα θέλετε), κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι (ή λίγο παραπάνω αν σας αρέσει), ψιλοκομμένο
  • Λίγες ελιές (όσες θέλετε, εγώ βάζω καλαμών, χωρίς κουκούτσι)
  • 280 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • Ελαιόλαδο (αρκετό, με το μάτι)
  • Ρίγανη (όσο σας αρέσει)
  • Ξύδι βαλσαμικό (λίγο, για άρωμα)
  • Αλάτι & πιπέρι (με το μάτι)
  • Για τη σος (προαιρετικά, αλλά την απογειώνει!):
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (εγώ βάζω στραγγιστό, 2% ή 0% λιπαρά)
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Βράζω τα ζυμαρικά μου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνω, τα ξεπλένω με κρύο νερό για να σταματήσει το βράσιμο και να μην κολλήσουν, και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Είναι σημαντικό να είναι κρύα για τη σαλάτα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα κρύα ζυμαρικά.
  3. Προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ελιές.
  4. Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξύδι, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα βάλουμε φέτα) και ρίγανη. Ανακατεύω καλά να πάνε παντού τα υλικά.
  5. Προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω απαλά, για να μη λιώσει τελείως.
  6. Για τη σος (αν θέλετε): Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύω το γιαούρτι με την κέτσαπ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, ροζ μείγμα.
  7. Περιχύνω τη μακαρονοσαλάτα με τη σος (αν τη φτιάξω) και ανακατεύω απαλά. Δεν θέλουμε να γίνει βαριά η σαλάτα, απλά να πάρει μια ωραία, δροσερή υφή.
  8. Αν έχω χρόνο, βάζω τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρω, για να δέσουν οι γεύσεις και να γίνει ακόμα πιο δροσερή.

Καλή απόλαυση! Είναι τέλεια για ένα ελαφρύ γεύμα ή για να την πάρετε μαζί σας σε εκδρομή!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Notes

Tips από εμένα:

Ζυμαρικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολικής άλεσης ζυμαρικά για πιο υγιεινή εκδοχή.
Λαχανικά: Προσθέστε κι άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως αγγούρι σε κυβάκια ή καλαμπόκι.
Πρωτεΐνη: Για πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βραστό ή ψητό κομμένο σε κυβάκια.
Σως: Αν δεν θέλετε σος με γιαούρτι και κέτσαπ, μπορείτε απλά να βάλετε περισσότερο ελαιόλαδο και ξύδι, ή ακόμα και μια απλή βινεγκρέτ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή