Αυτή η ψαρόσουπα με λαβράκι είναι ένα ελαφρύ, θρεπτικό και γεμάτο γεύση πιάτο. Ο αρωματικός ζωμός λαχανικών συνδυάζεται υπέροχα με την τρυφερή σάρκα του λαβρακιού, δημιουργώντας μια σούπα που είναι ιδανική για ένα υγιεινό γεύμα.

#ΨαρόσουπαΛαβράκι #Ψαρόσουπα #Λαβράκι #Θαλασσινά #Σούπα #ΥγιεινόΦαγητό #ΕλληνικήΚουζίνα

Υλικά

1 λαβράκι (περίπου 650 γρ.)
Αλάτι
2 ποτήρια νερό
Μπόλικο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
2 πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
Άφθονο σέλινο, ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Νερό (επιπλέον, αν χρειαστεί)
Λίγοι κόκκοι πιπέρι
Τριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1 φλιτζανάκι του καφέ κριθαράκι
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Ζωμός από τη σούπα (για το αυγολέμονο)

Εκτέλεση

Αλατίζω το λαβράκι και το βάζω σ’ ένα βαθύ τηγάνι με δυό ποτήρια νερό.
Το αφήνω να βράσει 3 λεπτά από κάθε πλευρά.Το αφαιρώ κι αφού κρυώσει λίγο το καθαρίζω και το αφήνω στην άκρη.
Σουρώνω το ζωμό του σ’ ένα μπολ.Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι χοντροκομμένο,φρ.κρεμμυδάκια ψιλοκκομένα,
καρότο κομμένο σε ροδέλες κι 1 καροτο τριμμένο στον τρίφτη.
Τέλος βαζω τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.Ρίχνω άφθονο σέλινο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σβήνω με το λευκό κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό του ψαριού .
Αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν καλά.
Λίγους κόκκους πιπέρι, πιπέρι τριμμένο,λίγο ρίγανη και σιγοβράζω.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτω το κριθαράκι και λίγο αλάτι εάν χρειάζεται.
Βράζω άλλα 15 λεπτά περίπου και αφού σβήσω το μάτι προσθέτω το ψάρι .
Αφήνω να περάσουν 10 λεπτά και φτιάχνω το αυγολέμονο και αυγοκόβω τη σούπα….!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου