Υλικά
2 μεγάλα μήλα
2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
3 κ.σ σιρόπι Αγαύης ή μέλι
2 χούφτες καρύδια χονδροσπασμένα
6 κ.σ λάδι καρύδας (άοσμο)
κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
λίγο γαρύφαλλο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε χυμό και ξύσμα στον πάτο ενός ταψιού
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κυδωνάτα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έπειτα τα γυρνάμε ώστε να πατήσει και η άλλη μεριά στον χυμό πορτοκαλιού
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Προσθέτουμε τα χονδροσπαμένα καρύδια.
Κρατάμε το κουτάλι πάνω από τα μήλα και αφήνουμε να πέσει η αγαύη ή το μέλι και να πάει παντού
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας ώστε να πάει παντού
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν
Καλή Επιτυχία