Αυτές οι ψητές μελιτζάνες είναι ένα κυρίως πιάτο με χαμηλούς υδατάνθρακες που θα σας αφήσει ικανοποιημένους. Νόστιμο και χορταστικό ως ελαφρύ μεσημεριανό ή ζευγάρι με ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Υλικά

Ψητές Μελιτζάνες:
3-4 Μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε λεπτες φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Σάλτσα κρέατος:
450γρ Μοσχαρίσιο κιμα
1 Μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 κονσέρβα (400g) Ψιλοκομμένες ντομάτες
3 σκ σκόρδου λιωμενες
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κσ Αποξηραμένη Ρίγανη
1/2 κσ Πάπρικα
2 κσ Φρέσκος Βασιλικός, ψιλοκομμένο
1 κσ ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι

Επιπλέον:
1 κονσέρβα (400g) Σάλτσα ντομάτας
1/2 κσ Αποξηραμένη Ρίγανη
1/2 κσ σκόνη σκόρδου
3/4 Κούπα Νερό

Επικάλυψη:
300γρ Κομμένη Μοτσαρέλα
12 Ντοματίνια, μισά

Πως το φτιάχνω

Σάλτσα κρέατος –
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακωσουν. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμα και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, έπειτα προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μόλις 1 λεπτό μέχρι να αρωματίσει
Προσθέστε την τοματοπολτό, τη ρίγανη, την πάπρικα. Ανακάτεψε, μετά πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ζάχαρη, βασιλικό και εποχή με αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε ακάλυπτο το τηγανι για 30 λεπτά.

Ψητές Μελιτζάνες –
Προθέρμανση φούρνου στους 200C
Βάλτε ένα μεγάλο ταψι ψησίματος με λαδοκολα και βουρτιστε με ελαιόλαδο.
Τακτοποιήστε φέτες μελιτζάνας σε μία μόνο στρώση. Βουρτσίστε τις κορυφές με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακωσουν ελαφρώς οι μελιτζάνες.

Σάλτσα ντομάτας –
Σε ενα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και τα αφηνεις στην ακρη.

Συναρμολόγηση-
Σε ένα μεγάλο, ρηχό πυρέξ ή ταψί, απλώνω 8 φέτες μελιτζάνας (τις βάζω σε σειρές).
Πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας βάζω 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα κιμά.
Βάζω άλλη μια φέτα μελιτζάνας, πάλι 2 κουταλιές σάλτσα κιμά, και τέλος μια τελευταία φέτα μελιτζάνας. Έτσι έχω “σάντουιτς” από μελιτζάνα-κιμά-μελιτζάνα-κιμά-μελιτζάνα.
Περιχύνω όλο το ταψί με την επιπλέον σάλτσα ντομάτας που έφτιαξα.
Πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετώ τα μισά ντοματίνια από πάνω. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνω στον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Το απολαμβάνω ζεστό!