Διαφήμιση

Πλούσια γεύση, εύκολο στην εκτέλεση, εξαιρετικό αποτέλεσμα… Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους Δοκιμάστε τη!!

ΥΛΙΚΑ :

8 μέτριες πατάτες,
150 γρ. βρασμένο αρακά
Για τη σάλτσα bechamel
75 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
250 γραμμάρια τριμμένο κασέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις.
Καθαρίστε τις πατάτες, πλύνετε καλά, κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και βάλτε σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό να βράσουν.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις βγάζετε σε ένα μπολ και με το πιρούνι τις πολτοποιείτε.
Στρώνετε την πολτοποιημένη πατάτα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και απλώνετε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω τον βρασμένο αρακά.

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα μπεσαμέλ, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην αφήνετε το αλεύρι να σκουρύνει ή να καιεί.
Στη συνέχεια χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να έχετε μια λεία, λευκή μπεσαμέλ.
Όσο η μπεσαμέλ είναι ακόμα ζεστή, ρίξτε την πάνω στην πολτοποιημένη πατάτα και τον αρακά.
Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα
χρυσαφένιο.
Βγάλτε το από το φούρνο και πασπαλίστε το τριμμένο κασέρι.
Ξαναβάζετε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφένιο.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση