H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια
325 γρ Χλιαρό Νερό
7 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
4 γρ Μαγιά Ξηρή
1 κουτ γλυκού Αλάτι
10 γρ Ελαιόλαδο
15 γρ Βούτυρο λιωμένο χλιαρό

Σουσάμι για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας βάλει σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι για τσουρέκια και προσθέτουμε το χλιαρό νερό
το αλάτι τη μαγιά το ελαιόλαδο της ζάχαρη και το εντελώς χλιαρό λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά
μέχρι να έχουμε μία ωραία ενιαία ζύμη μπορεί ελάχιστα να κολλάει στα χέρια μας δεν μας επηρεάζει και δεν προσθέτουμε αλεύρι

Τοποθετούμε το ζυμάρι μέσα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον μία ώρα
να διπλασιαστεί σε ογκο μετα την μια ώρα πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας όπου το ανοίγουμε σε
ένα παραλληλόγραμμο και το κόβουμε σε 7 με 8.κομμαται
Κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλίτσες 120 με 130 γραμμάρια έπειτα παίρνουμε το κάθε ζυμάρι το πλάθουμε σε ενα οβαλ σχημα ώστε τα ρολαρουμε να φτιάξουμε
τα σαντουιτσάκια τα περνάμε από το σουσάμι και τέλος θα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει μία άλλα λαδόκολλα

Το ζυμάρι είναι πάρα πολύ εύπλαστο θα το δείτε όταν το φτιάξετε και μόνοι σας και γίνεται πάρα πολύ γρήγορα
Οταν φτιάξουμε όλα τα σαντουιτσακια τα αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο και στη συνέχεια ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 με 220 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά

Ετοιμα ψημένα τα σαντουιτζάκια μας πραγματικά μοσχωμυριζουν είναι αφράτα και τραγανά