Μαγειρίτσα,  δεν υπάρχει κανένας λόγος να την απολαμβάνουμε μόνο μία φορά το χρόνο. Όταν βρούμε φρέσκια συκωταριά, μπορούμε να την απολαύσουμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια
2-3 χοντροκομμένα μαρούλια και λίγο σπανάκι
ελαιόλαδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ ρύζι καρολίνα
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1λεμόνι τον χυμό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Ξύσμα λεμόνι
Άνηθο
Ζωμός από τη μαγειρίτσα.

Η μαγειρίτσα, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά
Πλένουμε και τα μαρούλια και άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε.
Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό (έξτρα αν χρειαστεί) και τα σιγοβράζουμε περίπου 30–40 λεπτά.
Προσθέτουμε μυρωδικά και τη βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από 2λεμόνια.
Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.
Αφού περάσει λίγη ώρα, το αυγολέμονο θα δέσει και θα κάνει τη σούπα πιο Πηχτή.

Καλή όρεξη!!

H Συνταγή είναι της κας Pellumbesha Lumi

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες…όποιος πρόλαβε πρόλαβε
Επόμενο άρθροΓλυκάδια Αρνίσια