Μοσχαράκι με αρακά και Ρύζι

Ορισμένα πιάτα είναι τόσο απλά, αλλά είναι γεμάτα με χορταστικές γεύσεις.
Η μπαζέλα είναι από εκείνα τα πιάτα που έφτιαχνε η μαμά μου.
Όσοι έχουν δοκιμάσει αυτό το πιάτο ξέρουν ακριβώς τι εννοώ.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από σπάλα σε μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι
μια πρέζα λιβανεζικο μείγμα 7 μπαχαρικά.
300-400 gr τριμμένη ντομάτα από κονσέρβα ή σπιτική σάλτσα ή 500 gr φρέσκια
1 ποτηρι νερό (ή το κουτακι της ντομάτας).
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας.
200-300 γρ Αρακά (φρέσκο αν είναι δυνατόν)

Εκτέλεση

Ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τις μερίδες του κρεατος (όλες τις πλευρές) για 4 λεπτά.
Προσθέστε μια πρέζα 7 μπαχαρικά και το κατεβάζω.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στην ίδια κατσαρόλα για να πάρει τη γεύση του μοσχαριού.
Προσθέστε σάλτσα ντομάτας (η κονσέρβα είναι μια χαρά)
Χρησιμοποιήστε το ίδιο κουτάκι για να προσθέσετε 1 κουτί νερό.
Προσθέστε κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας.
Προσθέστε το μοσχάρι και σιγοβράστε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
Προσθέστε τον αρακά (φρέσκο αν είναι δυνατόν) και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά.
Αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε σε ρύζι μπασαματι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Bill Costa

Προηγούμενο άρθροΧρυσή Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ: Τραγανό φύλλο, κρεμώδης γέμιση, χρυσό χρώμα!
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι