Χαλβάς αμυγδάλου.

Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζάνια αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
1 κούπα λεπτό σιμιγδάλι
1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι

Σιρόπι:
2 και 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού
Λωρίδες φλούδας Πορτοκαλί
1 ξυλάκι κανέλα
3 ολόκληρα γαρίφαλα

Εκτέλεση

Βάλτε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι,φλούδα πορτοκάλι, ξυλάκι κανέλας, γαρίφαλα με 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε να βράσουν. Σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά περίπου.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα αμύγδαλα και μαγειρεύουμε πάνω από σε μεσαία φωτιά έως ότου ψηθούν. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι μέχρι να χρυσίσει στο χρώμα.
Λιπάνετε ελαφρώς μία στρογγυλή φόρμα για κέικ .

Βγάλτε το πορτοκαλί, την κανέλα , τα μπαχαρικά, και την φλούδα πορτοκάλι από το σιρόπι.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο ψητό σιμιγδάλι. Φροντίστε όταν ρίχνετε καθώς φυσαλίδες δημιουργούνται. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό από το σιμιγδάλι και να απομακρυνθεί από τις πλευρές της κασταρόλας.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ξύστε την κατσαρόλα. Ισιώστε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν ξεκολήστε το Χαλβά από τις πλευρές της φόρμας με ένα μαχαίρι λεπτό.
Γυρίστε γρήγορα τη φόρμα με τον χαλβά σε ένα πιάτο.
Πασπαλίζετε με κανέλα και αμύγδαλα ..
Προαιρετικά ρίξτε σιρόπι σε κάθε μερίδα ..


Καλή Απόλαυση..

Προηγούμενο άρθροΤα 5 Λάθη που Κάνετε με το Απορρυπαντικό σας
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα για όσους αρχίζουν τώρα να μαθαίνουν