Κέικ με κρέμα και καρύδι

Υλικά

8 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
100 gr ζάχαρη
80 gr αλεύρι
100gr τριμμένο καρύδι

για την κρέμα βανίλια
1 lt γάλα
2 σακ βανίλιες Γιωτης
8 κσ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

Κρέμα καραμέλα
500 ml γαλα
2 κσ ζάχαρη
1 φακ σκόνη πουτίγκα καραμέλας
100 γρ βούτυρο

Σαντιγί
400 μλ κρέμα γάλακτος
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
1 κσ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και χτυπάμε να διαλυθεί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενσωματωθούν
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν και και το καρύδι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψι 25χ30εκ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 ml γάλα και αδειάζουμε μέσα το φακελάκια βανίλια Γιώτης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα να βρασει και μετα αδειάζουμε μέσα το προηγούμενο μείγμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλα η κρέμα.


Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και χτυπάμε με το μιξερ να ενσωματωθεί πλήρως

Βγάζουμε το κέικ και το κόβουμε στα οριζόντια σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος απλώνουμε την κρέμα βανίλια και σκεπάζουμε με το άλλο μέρος του κέικ και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα καραμέλα
Σε μπολ ρίχνουμε 100ml γάλα, ζάχαρη και κρέμα σκόνη καραμέλα και ανακατεύουμε. Μόλις διαλυθεί το προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα όπου βγάζουμε 400 ml γάλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρεμα . Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να πάρουμε την κρέμα καραμέλα.

Αδειάζουμε πάνω από γλυκό μας και την κρέμα καραμέλα και την στρώνουμε

Τέλος χτυπάμε με το μιξερ την κρεμα γάλακτος με την βανίλια και την ζάχαρη για να πάρουμε την πηχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα καραμέλα.

 

 

 

Πασπαλίζουμε με χοντροκομένο και τριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ωρες.

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Σοκολάτα Με 4 Υλικά χωρίς Αυγά, χωρίς ζαχαρούχο, και χωρίς Παγωτομηχανή!
Επόμενο άρθροΤο Μπανόφι με τις περισσότερες κοινοποιήσεις στο internet