Μελαχρινή Καρυδόπιτα

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1⁄2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
3⁄4 φλιτζάνι βούτυρο
3⁄4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 αυγά
1⁄4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
3⁄4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Κατευθύνσεις

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. Συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το πορτοκάλι και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Χτυπάμε τα αυγά ένα κάθε φορά. Χτυπάμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Ανακατέψτε και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή έως ότου βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά κόψτε σε σχήματα διαμαντιών.
Ρίξτε το σιρόπι μελιού πάνω στο κέικ.
Για το σιρόπι μελιού: Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε μέλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και νερό. Σιγοβράστε και μαγειρέψτε
5 λεπτά. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, βράστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.

ΠΗΓΗ: food.com

Προηγούμενο άρθροΤορτελίνια αλα κρεμ στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠώς θα καθαρίσετε εύκολα και οικονομικά τις κεραμικές εστίες