Ένα ελαφρύ κέικ πορτοκαλί με ζουμερή σάλτσα πορτοκαλιού

Συστατικά:

Για την τούρτα:
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Βανίλια
250 γρ. Ζάχαρη (ένα φλιτζάνι και ένα τέταρτο)
200 γρ. Φυτικό λάδι (φλιτζάνι)
125 ml χυμός πορτοκάλι (μισό φλιτζάνι)
125 ml γάλα (μισό φλιτζάνι)
Ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα λεμονιού
300 γρ. Αλεύρι (δύο φλιτζάνια και δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας)
1 Φάκελος μπεικιν

Για την σάλτσα πορτοκαλιού:
2 κσ ζάχαρης
1 κσ κορν φλαουρ
240 ml χυμός πορτοκάλι στραγγισμένο

Η μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 4-5 λεπτά για να κάνουμε το
μείγμα κρεμώδης και παχύ. Προσθέτουμε λάδι, χυμό πορτοκάλι και γάλα, στη συνέχεια
προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μαζί για να φτιάξουμε
ένα λείο μείγμα κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλούπι 24 cm, καλα βουτυρωμνο και αλευρωμένο και
το βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 για 35 λεπτά.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στην φόρμα και το αναποδογυρίζουμε.

Η σάλτσα πορτοκαλιού αναμιγνύει όλα τα συστατικά της και στη συνέχεια στη
φωτιά με ανάδευση για να πηξει το μείγμα.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από το κέικ.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο ορεκτικό από πατάτες
Επόμενο άρθροΣαλάτα μελιτζάνας στη σχάρα