Ιταλικό Κέικ

Απαραίτητα υλικά:

250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια αμύλου σίτου
5 αυγά
1 βανίλια
φλούδα από 1 λεμόνι
1 μπέικιν πάουντερ
50-60 γραμμάρια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το βούτυρο στον χοντρό τρίφτη και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με ένα μίξερ, στη μέγιστη ταχύτητα, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το άμυλο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λαδώνουμε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών και ρίχνουμε τη μισή ζύμη. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρέστε και αφαιρέστε από την φόρμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΤα Πασχαλινά κουλουράκια…που ρίξανε το internet
Επόμενο άρθροΠίτες με λαχανικά και τυρί…φθηνό και υγιεινό φαγητό