Κανταΐφι με καρύδια

Τραγανό φύλλο, αέρινο σαν χιόνι, αγκαλιάζει ζουμερά καρύδια και πλούσιο σιρόπι, δημιουργώντας ένα γλυκό αριστούργημα.

Κάθε μπουκιά μια πανδαισία γεύσεων και υφών:

  • Κροκάν στην αρχή,
  • μαλακό στην συνέχεια,
  • με γλυκές νότες του σιροπιού και υποξινες πινελιές του λεμονιού.

Ένα γλυκό που ξυπνάει μνήμες παιδικές, γεμάτο θαλπωρή και νοστιμιά.

Ιδανικό για κάθε περίσταση:

  • Συντροφιά στον καφέ,
  • επιδόρπιο σε γιορτινά τραπέζια,
  • αμαρτία που δεν μπορείς να αντισταθείς!

Κανταΐφι με καρύδια:

  • Η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις του σιροπιαστού!
  • Μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη!

Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε! Δεν θα το μετανιώσετε!

Υλικά

για το σιροπι:

800 ml νερό
800 γρ ζάχαρη
1 λεμόνι

για το κανταΐφι:
400 γρ κανταΐφι
250 γρ λιωμένο βούτυρο
αλεσμένα καρύδια

Παρασκευή:

Σε ένα ταψί βάζετε 400 γρ κανταΐφι και ψιλοκόβετε.
Λιώνουμε 250 γρ βούτυρο, περιχύνουμε με το κανταΐφ και ανακατεύουμε.
Πάρτε ένα μικρό ποτήρι ή φλιτζάνι και χρησιμοποιήστε το ως καλούπι.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε κανταΐφι και στη μέση βάζουμε αλεσμένα καρύδια και το υπόλοιπο κανταΐφι.
Αναποδογυρίστε τα ποτήρια και βγάλτε το κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.
Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
Το σιροπι παρασκευάζεται βράζοντας 800 γραμμάρια ζάχαρη, 800 ml νερό και λεμόνι για 10 λεπτά και το αφήνετε να σταθεί
για 10 λεπτά.
Σταδιακά περιχύνουμε το γλυκό.

Ευχάριστώ, 😊.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Νηστίσιμο Σάμαλι με Ινδοκάρυδο: Γεύση που Θα σας Κολλήσει!
Επόμενο άρθροΤυροκροκέτες: Φτιάξτε τες και εντυπωσιάστε τους πάντες!