Για το μείγμα του κέικ

2 αυγα,
1 φλυτζάνι ζάχαρης,
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
1 φλυτζάνι φυτικο λάδι (110 ml),
Μισό φλιτζάνι νερό,
1 τριμμένη φλούδα λεμονιού,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι,
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι 200 ​​ml).
Για το σιρόπι.
2 φλιτζάνια ζάχαρης,
3 φλιτζάνια νερό,
Ένα τέταρτο χυμό λεμονιού.

Διαδικασία χωρίς ψήσιμο
Πρώτον, για να προετοιμάσετε το μείγμα κέικ σιμιγδάλι, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει αφρώδες.
Προσθέστε το γιαούρτι, το φυτικό λάδι, το νερό και την τριμμένη φλούδα λεμονιού και τα ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπείκιν παουντερ και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι και κάντε την επιφάνεια ελαφρά αλευρωμένη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα κέικ σε αυτό.
Απλώστε το μείγμα και καλύψτε με το καπάκι.
Εάν υπάρχει μια τρύπα στο καπάκι, κλείστε και την τρύπα με τη βοήθεια ενός χαρτοπετσέτας.
 
Στη συνέχεια, διπλώστε ένα φύλλο αλουμινίου στα τέσσερα και καλύψτε ένα μεσαίου μέγεθος μάτι της κουζίνας με το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάνω από το αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.

Κατά το μαγείρεμα του κέικ, ετοιμάστε το σιρόπι.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε τα.
Στη συνέχεια αφήστε το να βράσει.
Όταν αρχίσει να βράζει, συνεχίστε να βράζετε για 10 λεπτά.
Μετά από δέκα λεπτά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και σβήστε.

Στο τέλος του χρόνου, ελέγξτε το κέικ εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα.
Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη σόμπα και αφήστε την για 5 λεπτά στο δοχείο.
Αφαιρέστε το κέικ από το δοχείο αναποδογυρίζοντας το σε μια πιατέλα.
Όταν το κέικ είναι ζεστό, ρίξτε το ζεστό σιρόπι σε αυτό.
Στη συνέχεια, αφήστε το κέικ μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.

Τέλος διακοσμήστε το επιδόρπιο σας όπως σας αρέσει και σερβίρετε.

recipesmaking.com

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα σε Ρολό…
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά κουλουράκια με καρύδα