Πάστα brownie με κρέμα

Συστατικά:

-200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
– 150 γραμμάρια βουτύρου
– 150 γραμμάρια ζάχαρης
– 3 αυγά
– 1 φακ βανίλια
– 60 γραμμάρια αλεύρι 00

-100 ml φρέσκιας κρέμας γαλακτος
– 250 γραμμάρια μεσκαρπόνε
– 1 κεσεδάκι Κρέμα καραμέλε

Σάλτσα Καραμέλας & Τρούφα σοκολάτας

Γλασσο Καραμέλας (μπορείτε να βάλετε και έτοιμη)
¾ φλιτζάνια βούτυρο (160 γρ)
1 φλυτζανι κατστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα, βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την ζάχαρης βανίλια, και ανακατευουμε να διαλυθεί η ζάχαρη

Σε ένα μπολ σπάμε 3 αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε το υγρό μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε πολυ καλα.


Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα (τσέρκι) 28 εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας το απλώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή).

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μιξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.

Προσθέτω το μασκαρπόνε και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε την κρέμα καραμέλας και χτυπάμε με το μίξερ.


Απλώνουμε την κρέμα-καραμελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Διακοσμούμε με γλάσσο καραμέλα σε μια σακούλα

και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας
Αφαιρούμε το τσέρκι και το γλυκό είναι έτοιμο

Φτιάξτε το γλάσο καραμέλας (ή να πάρετε έτοιμη καραμέλα)

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε σε καστανή ζάχαρη και το γάλα.
Φέρτε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια μειωστε ένα σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, συνεχίστε να ανακατεύετε.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε βανίλια. Ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η καραμέλα, χύστε την πάνω μέρος του κέικ.

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΦανταστικό κέικ με σοκολάτα και Nutella Ganache…η τέλεια συνταγή !