Ρολό με ροδάκινα

Σύμφωνα με τη συνταγή της Χριστίνας Κολέβα είναι το γλυκό στο σπίτι την Κυριακή.
Ως μέτρο χρησιμοποιώ ένα φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας 250 ml.

Χρειάζεσαι:

4 μεσαίου μεγέθους ροδάκινα / 850-900 g /
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη / 70 γρ. /
125 γρ βούτυρο
5 αυγά / μεσαίου μεγέθους /
125 γρ ζάχαρη / 3/4 κουτ. /
1 κουτ βανίλια
150 γρ αλεύρι / 1 κουτ. γεμάτο /
1 κουτ κακάο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Έπλυνα καλά τα ροδάκινα, τα στέγνωσα και τα έκοψα σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα έβαλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, πρόσθεσα τη ζάχαρη και τα έριξα με 3 και ½ κουταλάκι του γλυκού νερό, ή αρκετά για να τα καλύψει.
Τα έβρασα για 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού, μειώνοντας τη φωτιά. Στράγγισα τα ψημένα ροδάκινα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Σε αυτό το διάστημα, έβαλα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ και τα χτύπησα με ένα μίξερ σε ένα αφράτο μείγμα που θα γέμιζε σχεδόν το μπολ. Χρειάστηκαν 10 λεπτά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χτυπήσουμε λιγότερο γιατί αυτό αποτελεί μέρος της εγγύησης επιτυχίας της συνταγής. Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο
αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να διατηρηθεί το μείγμα αέρινο.

Σκεπάζω τον πάτο του μεγάλου ταψιού με δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος. Έλιωσα το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το μοίρασα ομοιόμορφα στον πάτο όσο ήταν ακόμα ζεστό. Νομίζω ότι μπορείτε να το απλώσετε απευθείας από τη συσκευασία, εάν είναι σε θερμοκρασία δωματίου / μαλακό /. Τακτοποίησα τα ζεστά κομμάτια ροδάκινα από πάνω.
Έριξα το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος παντεσπάνι, αφήνοντας περίπου μισό φλιτζάνι μέσα στο οποίο έβαλα το κακάο και ανακάτεψα μέχρι να απορροφηθεί. Μοίρασα το σοκολα μείγμα σε πολλά σημεία και έφτιαξα αυτοσχέδια μοτίβα με ένα ξυλάκι.

Προθέρμανα το φούρνο στους 190 βαθμούς. Έβαλα τα παντεσπανι να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι εμφανώς έτοιμα τσεκαρα μ ένα στεγνό ξυλάκι με τρυπες στην μεση . Το αφήνω να κρυώσει για περίπου 3-4 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και μια βαμβακερή πετσέτα. Έβαλα το χαρτί στο παντεσπανι στο δίσκο και το σκέπασα με μια πετσέτα. Πήρα το δίσκο με τις λαβές και το γύρισα στον πάγκο με μια
επιδέξια κίνηση.

Αφαίρεσα προσεκτικά το φύλλο που ήταν στο παντεσπανι και άρχισα να το τυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό. Το παντεσπανι ήταν ακόμα ζεστό, αλλά το έκανα γρήγορα. Το τύλιξα με μια πετσέτα για να είναι πιο ανθεκτικό και το άφησα να κρυώσει εντελώς πριν κόψω το πρώτο κομμάτι.
Ξετύλιξα το εντελώς κρυο ρολό από το χαρτί και το έκοψα σε δύο ίσα μέρη, το οποίο μετέφερα πιο εύκολα σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Πασπάλισα με άχνη ζάχαρη και έκοψα σε κομμάτια.

Καλή διασκέδαση!

Προηγούμενο άρθροΗ πιο δροσιστική μελιτζανοσαλάτα….για μια παγωμένη ρακί
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Κολοκυθιού…νόστιμες που τρώγονται με τη μία