Ραβανί πολίτικο

Recipe by Nikos Basileia Rapths

Υλικά

6 αυγά
250γρ βούτυρο
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

Για την κρέμα:
2 κρόκους
4 κ.σ. ζάχαρη
1200ml γάλα
2 βανίλιες
9 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
200γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το ραβανί:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες και στο τέλος το σιμιγδάλι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
Για την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 450ml από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να ανακατέψουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα το μεταφέρουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μία αφράτη κρέμα.
Σιροπιάζουμε το ραβανί.
Βάζουμε στο ραβανί τη κρέμα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια μαρίζ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑφράτες μαρέγκες με καρύδια και αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτές με μία υπέροχη μπισκοτένια ζύμη