Brownie Cheesecake

Υλικά:

Στρώμα Brownie
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τυρί στρώμα
500 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

Στρώμα μπισκότου
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζαχαρουχο γάλα
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι μπισκότα σε σκόνη βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτοαλευρώστε μία φόρμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και κτυπήστε τη ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας, το γάλα και τα αυγά, χτυπώντας γρήγορα έτσι ώστε  να μην μαγειρευτούν τα αυγά από το ζεστό μείγμα.
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατέψετε το αλεύρι μέχρι να συνδυαστεί. Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα σε μια ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Τυρί στρώμα
Αφαιρέστε την φόρμα από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165 ° C
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπήστε όλα τα συστατικά cheesecake μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσέξτε να μην αναμιχθεί πολύ γρήγορα, διαφορετικά θα σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα.
Ρίξτε το μείγμα τυριού πάνω από το στρώμα brownie στην φόρμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, έως ότου το κέντρο να είναι κάπως μαλακό (ή όταν ένα θερμόμετρο στο κέντρο δείχνει 150 °.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με το τηγάνι σε ένα συρμάτινο ράφι για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Τοποθετήστε την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες ή μια νύχτα, για να σφίξει η συνοχή του απίστευτου τυριού.

Στρωμα μπισκότου
Χτυπάμε το βούτυρο και τα σάκχαρα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτα.
Χτυπάμε ελαφρά το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε αλάτι και μπισκότο σε σκόνη. Ανακατέψτε τα μίνι τσιπ σοκολάτας.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλώσετε απαλά τη ζύμη μπισκότων πάνω από το κρύο cheesecake.

για την διακόσμιση
1/3 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίζουμε το cheesecake.
Για να κόψετε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βυθίζοντας το σε ζεστό νερό.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Recetas de Cocina

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ Κοτόπουλου με Σάλτσα Ντομάτας
Επόμενο άρθροΧοιρινό ρολό με γέμιση