Υπέροχο Γλυκό με σιμιγδάλι και ταχίνι

Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλυτζανι αμύγδαλα λευκά
1 φλιτζάνι γλυκό σιρόπι
Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιπάνετε ένα ταψί 20 χ 30 εκ με το ταχίνι. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το μπεικιν παουντερ. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα. Πασπαλίστε την καρύδα και τα αμύγδαλα από πάνω. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν περίπου 45 λεπτά.
Το γλυκό θα γίνει πολύ σκληρό αν το παραψήσετε έτσι κρατήστε ένα ρολόι καθώς οι φούρνοι ποικίλουν.
Όταν τελειώσετε, κόψτε σε μικρά τετράγωνα ενώ βρίσκετε ακόμα στο ταψί. Με μία κουτάλα ρίξτε κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα, στη συνέχεια σερβίρουμε.
Για το σιρόπι
Συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, και το ζεσταίνετε έως ότου βράσει, περίπου 10-15 λεπτά. Αφού πήξη, προσθέστε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατέψτε και αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πάντα ρίχνετε κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό ποτέ το αντίστροφο.

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού με ωραίο γιαούρτι
Επόμενο άρθροΣυνταγή ρυζόγαλο από ένα καφενείο στην Πόλη