Κέικ Σοκολάτας με μαρμελάδα

Είναι ένα πλούσιο κέικ σοκολάτας καλυμμένο με μαρμελάδα βερίκοκου και επικαλυμμένο με σοκολάτα.
Αυτό το κέικ, το οποίο φαίνεται να είναι πολύ γλυκό μέχρι να το φάτε, δεν είναι πολύ γλυκό όταν το φάτε. Η μαρμελάδα σοκολάτας και βερίκοκου ταιριάζει τέλεια.
Είναι εύκολο να φτιάξετε. Και το αλεύρι αμυγδάλου χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια αλμυρή γεύση, αλλά αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι.

Υλικά

Κέικ σοκολάτας
(Μέγεθος καλούπι: 18cm)
95 g (1/2 φλιτζάνι) βούτυρο
30g σκόνη ζάχαρης (3 κουταλιές της σούπας + 1/2 κουταλιά της σούπας)
Εκχύλισμα βανίλιας 5ml (1 κγ)
Μια πρέζα αλάτι
Κρόκους αυγού 4
90 g μαύρη σοκολάτα (1/2 φλιτζάνι λιωμένο)

4 ασπραδια αυγού
55 g (1/4 φλιτζάνι) ζάχαρη

75 g (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20g σκόνη αμυγδάλου (μπορεί να αντικατασταθεί από 75 γρ αλεύρι)

Γλασσο σοκολάτας
150γρ σκούρα σοκολατούρα (3/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά σούπας)
150 g (1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας) κρέμα γάλακτος
10 g (2 κουταλιές της σούπας) αλατισμένο βούτυρο

200γρ μαρμελάδα βερίκοκου

Σιρόπι (Χρησιμοποιήστε εάν θέλτε να εμποτίσετε το κέικ πριν την μαρμελάδα)
50 g νερό (3 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού)
35 g (3 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
Ρούμι 5ml (1 κγ)

— Πώς να φτιάξετε ㅡ ㅡ ㅡ ㅡ ㅡ
1. Ζυγίστε νερό και ζάχαρη
2. Λιώστε τη ζάχαρη στο φούρνο μικροκυμάτων και …
3. Προσθέστε ρούμι και ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο(μαλακό εκτος ψυγείου) να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε μεσα στο βούτυρο την ζάχαρη και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το αλάτι και 2 κρόκους αυγού και συνεχίζουμε να χτυπάμε και μετά τους άλλους 2 και χτυπαμε να ενσωματωθούν.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας 90 γρ λιωμένης σοκολάτας και ανακατευουμε καλα να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε 4 ασπράδια και χτυπάμε με το μιξερ ενω σιγα σιγα προσθέτουμε και την ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια μαρέγκα που δε πεφτει από το κουτάλι

Αναμιγνύουμε σιγα σιγα την μαρεγκα με το σοκολατενιο μειγμα και ανακατεύουμε να
ενσωματωθούν. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι αμυγδάλου ή το αλευρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να παρουμε ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα τσερκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος το ισώνουμε καλα και ψήνουμε σε προθερμασσμένο φούρνο στους 165 βαθμούς γι 35-38 λεπτά

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα, νερό και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχιζουμε το ανακατεμα μέχρι να υγροποιηθεί. Στραγγίζουμε το μείγμα μέσα σε μια μπασίνα.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 μέρη.
Πρώτα κόβουμε σε ένα ψιλό πάχος το πάνω κοίλο μέρος για να ισιώσουμε την τουρτα και τα άλλα 2 σε ισο πάχος


Στο πρωτο μέρος στρώνουμε μερμελάδα (εάν θέλετε το εμποτίζετε με σιρόπι)

και απο πάνω βάζουμε και το δευτερο μέρος και στρώνουμε με μαρμελάδα πάνω και γυρω γύρω και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Για το γλάσσο σοκολάτας
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει ένα σοκολατενιο γλασσο προσθέτουμε και το βούτυρο και το λιωνουμε και αυτό μέσα στην σοκολάτα (38-40 βαθμους κελσίου).

Τέλος ρίχνουμε το γλάσσο πάνω απο το κέικ να το καλύψει πλήρως και το βάζουμε στο
ψυγείο για 1 ώρα

Κόβουμε την τούρτα διακοσμούμε με ότι θέλουμε και σερβίρουμε

Καλη Απόλαυση

Subscibe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠλούσιες τηγανίτες αφράτες Χωρίς μαγιά…Δεν υπάρχουν καλύτερες για μένα
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα με 3 συστατικά (ΧΩΡΙΣ Αλεύρι και σε μόλις 10 λεπτά)