Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό από τουρκική κουζίνα

Υλικά

530 γρ αλεύρι
2 κουπες σιμιγδάλι
1 κουπα γιαούρτι
100 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για γέμιση
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γρ καρύδια

Για το σιρόπι
4 κουπες ζάχαρη
5 κουπες νερό
Μια φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Αναμιγνύουμε σουσάμι, ζάχαρη, κανέλα και καρύδια

Προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών καρπών στην μία ζύμη  και ζυμώνουμε καλά.
Κάθε ζύμη ανοίγεται και τοποθετείται στο ταψί,

και στη μέση βάζουμε τη ζύμη με τα καρύδια.
Ψήνουμε στους 180 ° για περίπου 45 λεπτά και μετά σιροπιάζουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπουρεκο
Επόμενο άρθροΜπισκότα βρώμης και σοκολάτας