Ένα ταψί ψητό κοτόπουλο με πατάτες

Χρησιμοποιώ ένα ταψί 25×35″.

Υλικά

6-7 μεγάλες πατάτες
ροζ αλάτι Ιμαλαΐων,
μαύρο πιπέρι,
λίγο πάπρικα
και σκόνη σκόρδου.
ζωμό κοτόπουλου δύο γεμάτα κύπελλα

κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο

Εκτέλεση

Μπορεί να γίνει με ολόκληρο κοτόπουλο ή μπούτια κοτόπουλουή στήθος.
Οι πατάτες ήταν κυπρου, αλλά οποιαδήποτε ποικιλία δουλεύει μια χαρά.
Ξεφλουδίζω και κόβω τις πατάτες αρκετά ομοιόμορφα και μετά τις τοποθετώ στο ταψί.
Τις περιχύνω με ελαιόλαδο και τις αλατίζω ,πιπέρι, ριγανη και μετά τις ανακατεύω όλες
για να καλυφθούν καλά με το λάδι.

Προσθέτω τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω από τις πατάτες και τα καρυκεύω με ροζ αλάτι
Ιμαλαΐων, μαύρο πιπέρι, λίγη πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Τρίβω το κοτόπουλο γύρω γυρω με το λάδι στο ταψί, για να καλυφθει και αυτό καλά.
Τέλος, προσθέτω ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει λίγο πολύ τις πατάτες
εντελώς (αλλά όχι το κοτόπουλο), συγνώμη δεν μετράω συνήθως αλλά εγώ θα έλεγα σίγουρα τουλάχιστον δύο γεμάτα κύπελλα, πιθανώς περισσότερα.

Ψήνω στους 210°C, ακάλυπτα, για περίπου μία ώρα, εξετάζοντας το κοτόπουλο και τις
πατάτες μερικές φορές για να βεβαιωθώ ότι δεν θα στεγνώσουν.
Μόλις είναι έτοιμο (όταν το κοτόπουλο φτάσει τους 165°F στην εσωτερική θερμοκρασία και
οι πατάτες είναι μαλακές), το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί με κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
ή κιμά μαϊντανό ή άνηθο, αν θέλετε. Μια ωραία πράσινη σαλάτα μαζί και είναι ένα τέλειο φαγητό . Τουλάχιστον έτσι πιστεύει η οικογένειά μου. 😀

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροZαμπονοκασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και γέμιση με μπεσαμέλ και ζαμπόν – κασέρι
Επόμενο άρθροH απόλυτη σαλάτα του Καλοκαιριού…και νηστίσιμη