Κεφτέδες με πατάτες πουρε στο φούρνο

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες
40 γρ. βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
500 γρ. κιμά
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά (2 κουταλιές της σούπας)
50 ml φυτικό λάδι (5 κουταλιές της σούπας)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
λίγο μαϊντανό

45 γρ. σάλτσα ντομάτας πελτέ(3 κουταλιές της σούπας)
300 ml νερό (1 1/2 φλιτζάνι)
50 γρ.τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σ’ενα μπολ τον κιμά και ρίχνουμε τη φρυγανιά,το αυγό, το κρεμμύδι,τον μαιντανό,τα μπαχαρικά και το λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια και τ αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σ ένα μπολ τις μισές πατάτες, τα 40 γρ. βούτυρο, το μοσχοκάρυδο ,αλατοπιπερώνουμε και τις λιώνουμε μ ένα πιρούνι.Ρίχνουμε λίγο μαιντανό αν θέλουμε.
Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια με το μείγμα της πατάτας και τ αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε ροδέλες τις υπόλοιπες πατάτες.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρέξ και στρώνουμε τις ροδέλες πατάτας.Τοποθετούμε από πάνω εναλλάξ τα μπαλάκια πατάτας και κιμά.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20 λεπτά.
Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και περιχύνουμε το φαγητό μας.Πασπαλίζουμε με το τυρί και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι και την αγαπημένη μου μελιτζάνα
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας🍊🍊🍊Με παγωτό βανίλια είναι απόλαυση!