Xαλβάς Φαρσάλων.

Υλικά:

4 φλ.κοφτά τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. νερό
2 φλ. νισεστέ
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 και μισό φλ. αμυγδαλόψυχα
2 βανίλιες η κανέλα προαιρετικά για άρωμα.

Εκτέλεση:

Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
Σε ταψάκι απλώνουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα.Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν τα αμύγδαλα ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο μπολ έβαλα και ανακάτεψα
το νερό,το νισεστέ,την ζάχαρη,το λάδι και τις
(βανίλιες και την κανέλα αν βάλουμε).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα έβαλα το ένα ποτήρι ζάχαρη και την έκανα καραμέλα στη συνέχεια
έριξα το παραπάνω μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Έβρασα μέχρι να πήξει το μείγμα και έριξα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το έβαλα σε ένα ταψί και από επάνω έριξα ζάχαρη και έψησα στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της

ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ….Ζέβρα…Νόστιμο και πολύ αφράτο κέικ!
Επόμενο άρθροΓλυκάρα “Κέικ με κρέμα και μπισκότο”