Συστατικά

3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρoυς κύβους
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400 gr αγκινάρες καθαρισμένες, κατεψυγμένες περίπου 13
1 φλιτζάνι αρακα
2 φλιτζάνια νερό ή για να καλύψετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα
2 μεσαίες πατάτες κομμένες στα 4
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπερι
2 κουταλιές ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μέντα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τον Αυγολέμονο
2 αυγα
1 λεμόνι, χυμό

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές, περίπου 3-5 λεπτά.
Στο δοχείο προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας, τον αρακα και τις πατάτες.

Καλύψτε με το νερό και βράστε. Μειώστε τη φωτιά στο μισό


Προσθέστε την ψιλοκομμένη μέντα και το μαϊντανό, καθώς και το αλάτι και το πιπέρι. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 30 – 45 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

Ελέγξτε τις πατάτες και τις αγκινάρες και όταν είναι τρυφερες (ένα μαχαίρι εισάγεται εύκολα στα λαχανικά), βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να τοποθετήσετε περίπου 1 φλιτζάνι ζωμό σε ένα μικρό μπολ. Αφήνω στην άκρη.
Ξεχωρίστε ασπράδια από κρόκους. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε.

Βάζετε αργά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το ζωμό 1 φλιτζάνι(που έχετε κρατήση) ενώ χτυπάτε συνεχώς.
Ρίξτε τη σάλτσα αυγού με λεμόνι στην κατσαρόλα με τη σούπα. Ανακινήστε απαλά το δοχείο, ώστε η σάλτσα αυγού-λεμονιού να διασπαρεί ομοιόμορφα σε όλα τα λαχανικά.
Σερβίρετε και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: miakouppa.com

Προηγούμενο άρθροΗ Φοκάτσια είναι πιο νόστιμη και από πίτσα!
Επόμενο άρθροΣπιτικά Κριτσίνια τυριού (Φέτα)