Γεμιστές Μελιτζάνες με ζυμαρικά

Λατρεύω τις μελιτζάνες γιατί είναι ευπροσάρμοστες.
Ο λόγος που αποφάσισα να προσθέσω ζυμαρικά σε αυτή τη συνταγή είναι επειδή παρατήρησα ότι είχα αρκετή σάλτσα και τις 2 μελιτζάνες με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να έχω δύο μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτές οι μελιτζάνες βαρκούλες παγώνουν εξαιρετικά καλά. Απλώς τυλίγω το καθένα ξεχωριστά σε μεμβράνη
και μετά μπαίνουν σε μια σακούλα κατάψυξης. Τα έφτιαξα πριν από μερικές εβδομάδες και φύλαξα ένα και το εφτιαξα χθες το βράδυ. Ήταν νοστιμότατο!

Υλικά:

2 Μελιτζάνες μέτριες
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
220 γρ κιμά
Φρέσκος μαϊντανός, για γεύση
2 1/2 κούπες ντοματίνια, το καθένα κομμένο στη μέση
220 gr σάλτσα ντομάτας
1/4 κιλού ζυμαρικά, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
Περίπου 110 γρ Mozzarella για απο πάνω
Τριμμένη παρμεζάνα για από πάνω
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανια με λίγο ελαιόλαδο για από πανω

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κιμά και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τις δύο μελιτζάνες στη μέση. Βγάλτε τα εσωτερικά με ένα κουτάλι (προσέχετε να μην μπειτε πολύ βαθιά και τρυπήσετε τη μελιτζάνα). Αφήστε λιγο σαρκα μελιτζάνας στα πλάγια. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Όταν μαλακώσει, προσθέστε το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε το κιμα, τον φρέσκο μαϊντανό, τις ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας .

Γεμιστές Μελιτζάνες με ζυμαρικά

Αφήνουμε να φουσκώσει λίγο και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για 1/2 την ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Όταν είναι έτοιμο, θα ρίξετε όλο το τηγάνι με τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και θα τα αφήσετε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, όσο σιγοβράζει η σάλτσα, τρίβουμε τις μελιτζάνες με λάδι μέσα και έξω, με λάδι και αλάτι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά να μαλακώσουν. Μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, η σάλτσα πρέπει να γίνει.

Γεμιστές Μελιτζάνες με ζυμαρικά
Όταν γίνουν οι ψητές μελιτζάνες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τις βάρκες με το μείγμα των ζυμαρικών μελιτζάνας και προσθέτουμε μοτσαρέλα και ξυρισμένη παρμεζάνα από πάνω και λίγη φρυγανια μουσκεμένη με λάδι και μαϊντανό μέχρι πάνω και ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
Ό,τι δεν χωράει στις βάρκες τρωγετε και ετσι!

Καλή Απόλαυση!!

Source of recipe Nancy Addison

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ογκρατέν….Fantastiko!!!
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς Πορτοκάλι