Αλευρόπιτα

Συστατικά

450 γρ αλεύρι απλό
300 γρ τυρί φέτα
3 αυγά
500 ml νερό
200 ml ελαιόλαδο
⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ βούτυρο (λιωμένο)
βούτυρο (για το ταψί)

Συμβουλές
Κόψτε την πίτα σε μερίδες και φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2-3 ημέρες.

Κατευθύνσεις

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο και το νερό και τα ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τη μισή από αυτήν (150 g) στο κουρκούτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Πασπαλίστε την υπόλοιπη ψίχα φέτας πάνω από το κουρκούτι.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα Σπέσιαλ με μυρωδικά
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα από την Θεία Νεκταρία