Αλμυρά τσουρέκια

Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και είναι πολύ νόστιμα!

Υλικά:
500-600 γρ αλεύρι
1 αυγό (ο κρόκος αφήνεται για να αλλειφθούν τα ψωμάκια)
350-400 ml. ζεστό φρέσκο ​​γάλα
Μισό κουταλάκι λάδι
1 τεμάχιο. ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για τη γέμιση: τυρί, κίτρινο τυρί, διάφορα είδη λουκάνικων…
Για πασπάλισμα: ριγανι, σουσάμι, παπαρουνόσπορος κ.λπ.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε τη ξερή μαγιά + ζάχαρη και ενεργοποιούμε
για δέκα λεπτά με μια μερίδα από το ζεστό φρέσκο ​​γάλα.
Προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μια μαλακή και μη κολλώδη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια ανοιγετε με το πλάστη σε κύκλους, κόβεται σε τρίγωνα και προσθέτουμε τη γέμιση. Σχηματίζονται ρολά, τα οποία αλείφουμε με κρόκο χτυπημένο με λίγο λάδι ή γάλα.

Πασπαλίζονται κατά βούληση και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στα 170-180 γρ. σε ταψί καλυμμένο με χαρτί μαγειρέματος για 15-20 λεπτά.
Μπορούν να διαμορφωθούν και με άλλο τρόπο.

Καλή όρεξη !

Daniela Jordanova

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κονιάκ…δεν θα το πιστεύουν ότι φτιαξατε εσείς
Επόμενο άρθροΜικρά μπριός χιονούλες…την συνταγή χρησιμοποιούν μεγάλα ζαχαροπλαστεία