Αλμυρές τυρομπουκιές

Μια συνταγή που λατρεύουν οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες γιατί είναι έτοιμη γρήγορα και μπορεί να είναι σνακ ή βραδινό. Είναι πολύ νόστιμα, τα παιδιά λατρεύουν να τα τρώνε. Τα φτιάχνω συχνά όταν δεν ξέρω τι να τους φτιάξω μια μέρα.

Συστατικά

500 γραμμάρια κιτρινο ​​τυρί (οποιοδήποτε)
500 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
500 γραμμάρια σκληρο αλευρι
2 κρόκοι
αλάτι για πασπάλισμα
άλλα μπαχαρικά πασπαλισμένα κατά βούληση: σουσάμι, κύμινο κ.λπ.

Παρασκευή

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη και το τριμμενο τυρί. Μπορεί να μείνει για λίγο να δεσει.
Καλό είναι πρώτα να τριψετε τη μαργαρίνη και να την ανακατέψετε στο αλεύρι και να το τρίψετε, στη συνέχεια προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ελαφρά.
2. Η ζύμη που προκύπτει απλώνεται σε επιφάνεια σε πάχος περίπου 1 εκατοστού, κομμένη τακτοποιημένα σε κύβους 2×3 εκ. ή κατά βούληση.

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού (χρειάζονται 2 για αυτή την ποσότητα) και αλατίζουμε ελαφρά ομοιόμορφα.

Εκτός από αλάτι, μπορείτε να προσθέσετε στην επιφάνεια σουσάμι, κύμινο ή οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα επιθυμείτε.
3. Οι αλμυρές τυρομπουκιες ψήνονται στους 180-200 °C για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό καφέ χρώμα.
Μπορούν να καταναλωθούν αμέσως, αλλά είναι καλύτερα όταν κρυώσουν λίγο.

Καλή Απόλαυση

Recepti na brzinu

Προηγούμενο άρθροΚέικ πορτοκαλένιο…με πολύ λίγα υλικά (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Μπατζίνα…νόστιμη πιτα χωρίς φύλο του καλοκαιριού